vrijdag, september 02, 2011

ACTIEF GEBRUIK

U kunt verschillende methoden toepassen om etherische oliën op uw lichaam te laten inwerken en een gevoel van algeheel welbevinden te bevorderen. Massage wordt het meest toegepast. Thuis kunt u gemakkelijk een bad of een kompres nemen. Voor het bestrijden van verkoudheid en griep is inhaleren de beste manier.


MASSAGE
Werk al masserend een mengsel van etherische oliën en een dragende olië in de huid. Er zijn drie basitechnieken: wrijven, kneden en drukken. Licht wrijven om de huid te warmen heet EFFLEURAGE. Voor het kneden neemt u spierweefsel tussen uw handen. Druk oefent u uit door circulaire bewegingen te maken.

AROMATHERAPIE IN BAD
Vul het bad met warm water. Besprenkel het oppervlak met 6 druppels etherische olië en breng het water in beweging. U kunt de olië ook oplossen in 30ml (6tl) volle melk en dit mengsel aan het badwater toevoegen. Blijf 20 minuten in het water.


VOETENBAD
Voeg 4 a 5 druppels olie toe aan een teiltje warm water. Week uw voeten er 20 minuten in.
KOMPRESSEN
Hete kompressen hebben een ontsmettende werking, op huidinfecties met name, en koude kompressen verlichten pijn en zwellingen, zoals van een verstruikte enkel.
Zo maakt u een kompres: vul een kom met de heet of koud water en voeg er 2 a 3 druppels olie aan toe. Leg een dunne doek op het water en laat de olie erin trekken. Wring de doek uit en leg hem op de aangedane plek. Haal hem na 15 tot 20 minuten weg.

INHALATIE VAN ETHERISCHE OLIËN
Door te stomen verzacht u symptomen van griep en verkoudheid. Vul een grote kom met kokendheet water. Voeg er 3 druppel Tea Tree en 3 druppels Eucalyptus aan toe. Zet uw bril af of doe uw contactlenzen uit, leeg een andoek over uw hoofd en buig u over de kom heen. Snuif de dampen een kwartier lang op.


Voor het inhaleren heb u weinig hulpmiddelen nodig:

Geen opmerkingen: